Nyheder 2013Velkommen til Kennel-Flathounds hjemmeside.

16.12.13

En lille opdatering fra Moon's eliteprøve, det startede super flot, han fik nogle meget flotte apporteringer som han virkelig løste flot, efter frokost fik han endnu en fin apportering og så fik han en dirrigering som voldte os gevaldige problemer, så mange problemer at vi blev eyewipet af Tomi og hans dygtige hund fra Finland. Nu bliver jeg nød til at prøve lykken igen.... så planlægger at tilmelde en prøve i januar.

Zar's kommende hustru Yava fra kennel Straight Flush har været på Vinder A i Sverige og fået en meget flot 1 pris. Parring planlægges i starten af det nye år.

Træningerne for Sverige er nu på plads. Hvis du vil vide mere om datoer og koncept, send mig en mail:
Kennel-flathounds@adslhome.dk 

02.12.13

En lidt sen opdatering fra Efterårs skuet i Region Nordsjælland hvor hvalpekøber Lis og hendes dejlige tæve Bessie blev vinder af Duelpokalen - De blev Bir i hvalpeklassen og tog Due og Kanin banen som en leg. Vildet blev bragt lige til Lis's hånd og på ingen tid.
Stort tillykke til Bessie og Lis.

 

25.11.13

Man kan ikke lige frem prale af at jeg bruger tid på at opdatere min hjemmeside....der er jo gået 3 måneder...... Her kommer lidt fra hundene.

Moon har været på vinder A på Gavnø - det blev til en 2 vinder - heldigvis har jeg ck'et fra januar så vi stiller til Eliteprøven i dec.
Moon har parret Laika, en tæve som han allerede har et hvalpe kuld med, de er blevet meget fine stærke hvalpe med gå på mod se mere på Kennel Shootdog

Søde Zar har også været på Åben A - det første forsøg havde vi i oktober, der fik vi en 2 præmie, men så her i fredags stillede vi på Ryegaard og der fik han en flot 1 præmie. Zar har også haft fornøjelsen af at parre en dejlig tæve se mere på deres hjemmeside Kennel Coatfloat 

Robin har fået et nyt hjem, ikke med vores gode vilje, Robin fik allergi, han skal vaccineres hver måned, have særlig kost og vaskes hver uge, bo i et støv frit miljø, de krav kan vi ikke leve op til i vores hverdag. Robin er flyttet til en ny familie i Næstved som har overskud til hans særlige behov.

Cassiepigen nyder jagterne sammen med Tommy og Ossie nyder jagterne sammen med Jes, jeg låner dog Ossie ind imellem da han er en super lækker jagthund, med masser af rutine på rygraden.


26.08.13

En dejlig weekend er nu overstået på Flatternes racearragement.

Lørdagen startede med ustillingen og der kom 4 hvalpe efter Cassie og Zar. De 4 var Zenta / Valder / Cuno og Archi som alle fik SL i Babyklassen, stort tillykke til jer.

Det er bare så dejligt at hvalpekøberne støtter op med deres deltagelse på arrangementer.

Zar stillede jeg i Brugsklassen og han fik Excellent og en god kritik. Dagen efter var det markprøve som var i fokus, Zar fik en velfortjent 1 præmie, nu har han 3 af slagsen, så mon ikke jeg skal tage springet til næste år og stille ham i vindercheeky

Cassiepigen blev ført af Tommy og de to fik en 2 præmie.

I vinderklassen deltog Roja - Enya/Frodo barn, de klarede sig super flot og blev 4 vinder med CK

På markprøven var der tilmeldt 72 hunde, jeg må erkende at jeg er stolt at racen kan samle så mange hunde, det er super flot. 


 

26.08.13

Dette dejlige billed er taget af Ulla Lindner af min dejlige Moon, som nu er testet for SD2 genet, med resultatet "Bærer" hvad betyder det så for Moons afkom; jo det betyder at når Moon er bærer så er der en procent del som også kommer til at være bærer, de fejler ikke noget.... De bærer bare rundt på et usynligt gen. Hvis nu Moon skal parre en tæve som også er bærer, ja så kan der komme en affektet hvalp som udvikler sig til en dværg, altså en hund som tydligt får kortere ben og potterne peger ud af.

Lige nu er der en eksplosion i Labrador hvor der er en meget stor del hunde som er bærer af SD2 og man kan så spørge sig selv om hvorfor det sker lige nu, mit personlige bud på det er; at igenmen de sidste 30 år i Labrador avlen er der blevet linjeavlet og den bobbel er ved at sprænge nu, derfor hører vi om flere og flere der er bærer. Hvordan kommer vi så videre med Labrador avlen?

Skal vi alle teste for SD2 på vores avls dyr, altså både HANNEN og TÆVEN inden parring. JA; selvfølgelig, vi skal ikke gå på kompromis i vores avls arbejde - vi skal sørge for at vi parre 2 indvider som ikke giver affektet hvalpe, altså vi bruger hunde i avlen hvor den ene er fri; for så kan der vælges på alle hylder både fri og bærer, fordi hvalpene kommer ikke til at være affektet, "født som dværg"

Vi skal passe på med at vi ikke bliver hysteriske over SD2 for hvis vi kun kigger på avls individer som er frie, ja; så kommer jagtlabradoren til at gå på kompromis med alt hvad dette indebærer, her tænker jeg HD/AD/CNM/EIC/PRA - de 3 sidst nævnte bliver bliver brugt i avlen, bare det er med en fri.

Om Moon kommer til at bliver brugt i avlen mere vides ikke, men det håber jeg, da jeg selv syndes at han bidrager med de gode jagtegenskaber.

05.08.13

Hvalpenes første træf; 7 hvalpe kom med deres ejere, vi havde en pragtfuld dag, hvor vi genmengik flere trænings momenter og fik os nogle dejlige snakke omkring hundene. Nu er tiden jo inde til at begynde den rigtige træning, hvalpene er begyndt at modne og skal nu lære hvordan man begår sig i træningsgrupper, holde kontakten til føreren, være fokuceret på opgaverne, de er I en alder hvor man som fører viser sit lederskab. Tak til jer alle, for at I var så engageret i at lære.

30.07.13

12 pragtfulde dage er nu overstået på Sjöön i Sverige. Vi kunne ikke klage på noget som helst, dejligt vejr alle dage, Ewa's velsmagende mad og Jan's varme Jacuzzi og Bastue cheeky samt 2 hold kursister som bare ville træne og lære. Et stort Tak til jer alle.
I det solen skinnede på os hver dag, blev det til en masse træning på vand, så hundene ikke overdrevet varme. Der kommer et link til alle billederne som Tommy tog, men han skulle lige sortere i dem først wink men I har noget at glæde jer til.
Jeg har nu holdt 3 weekend kurser og 2 sommerferie kurser - I september er der et jagtkurs på ænder. Kursusplanlægningen for 2014 er jeg så småt begyndt at tænke på og når datoerne er fastlagt sætter jeg dem ind under "Træning"

22.06.13

Nu har vi atter været på lang tur, denne gang gik turen til Norge. Jeg kørte først til Kirsten Norberg i Elverum, der havde vi nogle hyggelige dage med træning og så gik turen videre til Fosen som ligger i nærheden af Trondheim. Der var der prøve over 2 dage så vi fik både chance om lørdagen og søndagen, det blev dog ikke nødvendigt at bruge søndagen, da både Moon og Zar fik 1 præmie om lørdagen, nu kan Moon bryste sig med en ny titel DKJCH & DKBRCH & SEJCH & NOJCH & NORDJCH og Zar er nu kvalificeret til vinderklasse B. En lang tur at køre, men når det går godt så er turen ikke så slem endda. På hjem turen stoppede vi hos Camilla og Martin for træne en aften der. Jeg kan fortælle at Moons datter Ida er i skarp træning indfor det danske unghundsmesterskab, jeg har også nu fået fri fra arbejdet for at kunne følge mesterskabet og glæder mig til at se flere af Moons afkom som deltagere.
Her er en lille film af terrænet på Fosen. Filmen er taget fra Åbenklasse og opbygningen af klassen var fod gående ned til dommeren, der stillede vi op for at se på en skytte som skød på den anden side af vandet, skuddene skulle være en hjælp til at hundene skulle søge over vandet og op i søget. Så fik vi en dobt markering, land / vand - vand dirrigering og en land dirrigering hundene lavede opgaverne ved siden af hinanden og vi skiftes til at sende over vand i søget. Zar gjode et dejligt arbejde så jeg er stolt at han selv huskede at svømme over for at finde fugle.
Moons Eliteklasse var en lille walk up med dobt markeringer - lange dirrigeringer - et kæmpe frit søg op ad skråninger - nær søg en spænnende prøve som viste om hundene var i hånd, da opgaverne var krævende.
Stort Tak til Region Fosen for T shirt - Royal Canin foder - Flotte Rosetter og ikke mindst for nogle dejlige dage med det norske retriever folk.

04.06.13

Hvalpekøberne rapportere jævnligt om deres udfordringer og glæder, nogle er allerede kommet på hvalpetræningshold og andre træner hjemme. Det bedste af det hele er at hvalpekøberne nyder deres hunde.

Jeg har lige været i Sverige for at undervise et vinderklasse hold, altså hunde der skal rykke op i vinder eller hunde som arbejder på niveauet. Jeg må sige at jeg var meget imponeret af standarten og det var en sand fornøjelse at være instruktør.


21.05.13

Hold da op, tiden er fløjet afsted, jeg har ikke opdateret min hjemmeside i en hel måned...... Hvalpene er alle rejst til deres nye familier, jeg beholdte hvalpene nogle dage ekstra da de havde en mave infiktion som jeg og dyrlægen havde svært ved at få helt buk på, men det lykkes til sidst. Nu melder hvalpekøberne om livlig og nysgerrige hvalpe der trives i deres nye hjem. Jeg holder allerede hvalpetræf i august og glæder mig til at se dem igen.

Her i Pinseferien har vi været i Sverige, først lidt træning og derefter et hold kursister der ønskede at rykke op i åbenklasse. Vejret var prægtfuldt helt op til om søndagen, så da vi sagde farvel til kursisterne begyndte det at regne og det blev det ved indtil vi kørte hjem mandag formiddag.

Vi brugte tiden på at træne over vand - hvor hundene skulle hente dummyerne oppe på en stor sten som lå ca 30 meter ude, med Moon og Ossie sendte vi på dirrigeringer som lå 80 meter ude. Den sidste dag fik jeg Zar til først at svømme over en lille sø, derefter en højre vinkel på land for at hoppe i en ny sø og tage dummyen. smiley

Alle hundene har virkelig nydt deres Sveriges tur, masser af træning og masser af oplevelser. Lige nu ligger de alle 5 og sover, det tager hårdt på hundene når de bliver trænet i mange timer over mange dage.

21.04.13

Hvalpene er nu blevet 6 uger, som det kan ses på billedet så tager de sig en slapper i solen..........

09.04.13

Hvalpene er flyttet i stalden, der har de fået masser af plads til at folde sig ud på. Der er lagt en lille film ind, se under hvalpe født.

07.04.13

I ugenløb har der været mange på besøg, ikke for at besøge mig, Nej; det er hvalpene der får besøg.... Heldigvis. De skal kæles med - holdes om - kysses på for nu går det stærkt, lige pludslig er de rejst til deres nye hjem. Cassie bliver nu nød til at stå op for at give dem mad, hun kan ikke ligge ned mere, nu er der 20 kg der presser på at komme til mælkebaren . I ugens løb flytter de ud i stalden for at få mere plads til at boltre sig på.

01.04.13

I dag er det fødselsdag for Lacrissa - Max - Taco - Bobs - Rex  - Luffe - Taicon og Anoshni som har sendt billedet. Stort tillykke til jer alle sammen.

31.03.13

Hvalpene vokser og trives, de har haft besøg af deres kommende nye ejere her i påsken. Jeg har også haft besøg af mine svenske venner og vi har fået trænet en masse, de første par dage i sne, men vi holdt ud. I dag har solen stået højt på himlen og det varmt og dejligt. Vi krydser fingere for at foråret tager ordenligt fat. så sneen forsvinder cool

24.03.13

Hvalpene er blevet 2 uger, dejlige bamser, der prøver at traske rundt i kassen. Cassie har godt med mælk til dem så de tager fint på i vægt. I påsken skal de have besøg af flere af hvalpekøberne og det glæder vi os til.

 

12.03.13

En super nat for både Cassie og mig selv, Cassie passede sine børn i hvalpekassen og jeg fik fornøjelsen af at sove i min egen seng...
Jeg har sat et kamera op og der kan man se LIVE fra kassen når kameret er tændt, det kommer ikke til at være tændt hele tiden, men der er stor mulighed for det er tændt i de lyse timer.

11.03.13

Cassie har født 9 velskabte hvalpe, fordelingen blev 3 leverfarvet tæver og 1 sort samt 4 leverfarvet hanner og 1 sort.  Hun startede med at opblokke lørdag formiddag og kl. 15.15 søndag kom den første hvalp til syne, den sidste blev født kl. 01.30 så hun fik en lang nat...
Nu er der lutter idyl i hvalpekassen.

01.03.13

Cassie pigen er nu blevet godt stor, hun er på sin 51 dag nu. Nu skal hun begynde at få hendes måltider fordelt på 3 gange om dagen så der er plads til både hvalpe og foder... Jeg glæder mig helt vildt.

Moon har været så heldig at få tildelt Juelsmindepokalen. Juelsmindepokalen uddeles til den Retriever der har opnået flest vinder placeringer på nationale A - Prøver afholdt i Danmark efter pointsystem.

12.02.13

Cassie er i dag på sin 37 dag, hun er godt stor, og begynder nu at tage det noget mere med ro når vi er ude at motionere, det er altid spænnede når fødslen går i gang, hvor mange kommer der, hvilke køn og hvilke farver.

Moon har haft en tæve til paring se mere på Annette og Peters hjemmeside www. Abellabben.dk

Moon har nu også fået registeret sine titler så nu kan han bryste sig med titlerne DKJCH & DKBRCH & SEJCH Bedgebrook Moonshaddow - til efteråret tager vi til Norge for at prøve lykken der og jeg tænker også at vi skal en tur til Finland på en af deres Vinder A når deres sæson starter op.


18.01.13
Kort resume af 2012

Året startede med at Zar blev HD/AD fotograferet A og 0 udover det en fri øjenlysning. Han blev stillet på 5 Begynderklasseprøver alle udløste 1 præmier – I udstillingsringen fik han Excellent og i september fik han 1 første præmie i Åbenklasse. Efter det har Zar været på en masse opsamlinger og vist at han er en dygtig jagthund. Nu skal Zar og jeg i gang med den videre træning, så vi i efteråret kan tage Åben A.

Robin og Jes har også været med, de fik to 1 præmier i Begynderklassen og deltog på det Danske og Norske unghundmesterskab, begge gange var de uheldige, på det danske mesterskab nussede/tøvede Robin med Kaninen i søget, og ved det norske på sidste post fejlede Robin på en markerings station, han løb for langt og kom desværre ikke i ret område, indtil da havde Robin kun sat 2 point til på 5 stationer. Robin og Jes har nu nydt jagtsæsonen og skal arbejde videre på deres Åbenklasse.

Cassie pigen har også fået en 1 præmie i Åbenklasse og den præmiering er jeg bare så stolt af, da hun ikke har været stillet på prøver i 4 år. Hun har også været i udstillingsringen og fået Excellent. Da vi var i Sverige i sommer ferien mødte vi Ammis og Andreas. Ammis blev forelsket i Cassie og vi aftalte at Ammis og Cassie skulle nyde hinanden selskab indtil Cassie skulle parres. Nu er Cassie parret og er tilbage her i Bårse. Hun forventer at nedkomme omkring d. 10 marts. 

Moon er et kapitel for sig selv. Han har præsteret eminent. Cert på B prøve - flere B prøve placeringer og fra d. 6 oktober til og med d. 13.01.2013 har han deltaget på 6 A prøver og blevet placeret på dem alle. 3 første vindere – 2 anden og 4 vinder på Eliteprøven. Hvad jeg kommer til at byde Moon 2013 vide ikke, men jeg tror WT står på programmet og muligvis Retrievermesterskabet samt en tur til Norge for at prøve lykken. Vi har jo været i Norge før, men uden held.

Ossie og Jes har nydt jagterne, Ossie er en eminent jagthund, men han mangler lidt lydighed så Jes bruger ham ikke på prøverne.

Gammel Bob - den bedste hund i verden tog jeg afsked med. Han blev 12 1/2 år. En hund som jeg havde mange gode oplevelser med og han kommer altid til at være "hunden" som sidder dybt i mit  hjerte.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite